Προετοιμασία 0-15 λεπτά
Μαγείρεμα 80 λεπτά
Συνταγές

Ολόκληρο Κοτόπουλο στη Σχάρα

4-6 Μερίδες
Κυρίως
95 Λεπτά
Προετοιμασία 0-15 λεπτά
Μαγείρεμα 80 λεπτά

Συστατικά

300 γρ.

30 γρ.

1

1

2 κ.σ.

1 κ.σ.


5 κ.σ.

1

2 κ.γ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

24

1 ολόκληρο κοτόπουλο (1.3–1.6 kg)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. κύμινο

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

4–5 κ.σ. Mr Peri σως (για μαρινάδα + έξτρα για το ψήσιμο)

Πατάτες, σαλάτα ή ψητά λαχανικά

Επιπλέον Mr Peri σως στο πλάι

Αυτά τα κεφτεδάκια ισορροπούν τέλεια τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση. Μοιραστείτε τα με φίλους ή σερβίρετέ τα ως πρώτο πιάτο. Τα τραπέζια σας θα γράψουν ιστορία!

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλύνε το κοτόπουλο, στέγνωσέ το καλά και, αν θέλεις, άνοιξέ το στη μέση «πεταλούδα» για πιο ομοιόμορφο ψήσιμο.

Βήμα 2

Σε μπολ ανακάτεψε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόρδο, πάπρικα, κύμινο, αλάτι, πιπέρι και 3 κ.σ. από τη Mr Peri σως.

Βήμα 3

Άλειψε καλά το κοτόπουλο μέσα και έξω.
Άφησέ το 30 λεπτά στο ψυγείο (ή έως 8 ώρες για πιο έντονη γεύση).

Βήμα 4

Προθέρμανε τη σχάρα σταθερά σε μέτρια θερμοκρασία.
Τοποθέτησε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα πάνω και ψήσε για 40–50 λεπτά.

Βήμα 5

Ανακάτεψε 2 επιπλέον κ.σ. Mr Peri με λίγο ελαιόλαδο.
Άλειψε το κοτόπουλο κατά διαστήματα στα τελευταία 20–30 λεπτά ψησίματος για να δημιουργηθεί μια πικάντικη, γυαλιστερή επίστρωση.

Βήμα 6

Άφησε το κοτόπουλο 10 λεπτά να «ξεκουραστεί».
Κόψε σε μερίδες και σέρβιρε με πατάτες, λαχανικά και extra Mr Peri σως στο πλάι.