Προετοιμασία 0-20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
Συνταγές

Χοιρινό Σουβλάκι

4 Μερίδες
Κυρίως
40 Λεπτά
Προετοιμασία 0-20 λεπτά
Μαγείρεμα 20 λεπτά

Συστατικά

300 γρ.

30 γρ.

1

1

2 κ.σ.

1 κ.σ.


5 κ.σ.

1

2 κ.γ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

24

800 g χοιρινή σπάλα ή λαιμός κομμένος σε κύβους

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.γ. αλάτι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1/2 κ.γ. πάπρικα

Ξυλάκια για σουβλάκι (μουλιασμένα σε νερό 20 λεπτά)

Πίτες για σουβλάκι

Κρεμμύδι σε φέτες

Ντομάτα

Πατάτες τηγανητές (προαιρετικά)

4–5 κ.σ. Habibi Toum σως (ως ντιπ)

Αυτά τα κεφτεδάκια ισορροπούν τέλεια τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση. Μοιραστείτε τα με φίλους ή σερβίρετέ τα ως πρώτο πιάτο. Τα τραπέζια σας θα γράψουν ιστορία!

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε μεγάλο μπολ ανακάτεψε τους κύβους χοιρινού με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα. Άφησέ το να μαριναριστεί για τουλάχιστον 15 λεπτά.

Βήμα 2

Πέρασε το χοιρινό στα ξυλάκια.

Βήμα 3

Ζέστανε ένα γκριλ, τηγάνι ή σχάρα και ψήσε τα σουβλάκια για 15–20 λεπτά, γυρίζοντάς τα συχνά μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4

Ζέστανε τις πίτες ελαφρά.

Βήμα 5

Σέρβιρε τα σουβλάκια με τις πίτες, κρεμμύδι, ντομάτα και πατάτες αν θέλεις.

Βήμα 6

Πρόσφερε την Habibi Toum σως σε μπολάκι ως ντιπ για βούτηγμα.