Προετοιμασία 0-15 λεπτά
Μαγείρεμα 60 λεπτά
Συνταγές

Κοτόπουλο Λεμονάτο με Πατάτες

4 Μερίδες
Κυρίως
75 Λεπτά
Προετοιμασία 0-15 λεπτά
Μαγείρεμα 60 λεπτά

Συστατικά

300 γρ.

30 γρ.

1

1

2 κ.σ.

1 κ.σ.


5 κ.σ.

1

2 κ.γ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

1 κ.σ.

24

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

4 μπούτια κοτόπουλου ή 4 φιλέτα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ. θυμάρι

1/2 κ.γ. πιπέρι

1 κ.γ. αλάτι

4–5 κ.σ. El Greco σως

1/2 φλ. νερό

Αυτά τα κεφτεδάκια ισορροπούν τέλεια τη γλυκιά με την αλμυρή γεύση. Μοιραστείτε τα με φίλους ή σερβίρετέ τα ως πρώτο πιάτο. Τα τραπέζια σας θα γράψουν ιστορία!

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C.

Βήμα 2

Βάλε τις πατάτες σε ταψί και ανακάτεψε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.

Βήμα 3

Τοποθέτησε πάνω τις μερίδες κοτόπουλου.

Βήμα 4

Ανακάτεψε 4–5 κ.σ. από τη El Greco σως με το νερό και περίχυσε το ταψί.

Βήμα 5

Ψήσε για 50–60 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να μαλακώσουν οι πατάτες.

Βήμα 6

Σέρβιρε με επιπλέον λίγη σως από πάνω (προαιρετικά).